Nasze przygotowania idą pełną parą i zapowiada się bardzo….. smakowicie.
Wspólnie z Kołem Gospodyń Wiejskich z pobliskiej Kamionki Starej oraz licznej grupy warsztatowiczów, pod czujnym okiem naszej etnografki Aleksandry, przygotowaliśmy potrawę Tyzenhauza zwaną „Legumina Tyzenhauza’. Opierając się na kuchni kresów wschodnich i licznej literatury z pogranicza historii i kulinariów grupa przygotowała danie w dwóch wersjach, które mamy nadzieję zadowoli uczestników Tyzenhauz Fest.
Pracujemy również nad programem. Aby jednak całość wyglądała spójnie i nawiązywała do wszystkich aspektów w dalszym ciągu korzystamy z pomocy zaprzyjaźnionych grafików, architektów i plastyków. Podejmowane przez nas decyzje ostatecznie zadecydują o kształcie i przebiegu imprezy, tak by każdy w trzydniowej imprezie znalazł coś dla siebie i swoich bliskich.
Projekt realizowany z dotacji Fundacji PZU.